Hoe voordeling auto verzekeren?

Auto verzekeren

Als je een auto hebt, is het verplicht om deze te verzekeren. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt voor je autoverzekering? In dit artikel geven we je tips om voordelig een auto te verzekeren.

  1. Vergelijk verschillende verzekeraars

De eerste tip om voordelig een auto te verzekeren is door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Er zijn veel verzekeraars op de markt en elk biedt verschillende pakketten aan. Het kan lonen om deze pakketten met elkaar te vergelijken, zodat je de goedkoopste optie kunt vinden.

  1. Kies een hoger eigen risico

Als je bereid bent om een hoger eigen risico te betalen, kun je flink besparen op je premie. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade. Als je een hoger eigen risico kiest, zal de verzekeraar minder risico lopen en daarom een lagere premie vragen.

  1. Overweeg een beperkt casco verzekering

Een beperkt casco verzekering dekt schade aan je eigen auto door diefstal, inbraak, brand, storm en ruitbreuk. Dit is minder uitgebreid dan een volledig casco verzekering, die ook schade aan je eigen auto dekt bij een aanrijding waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Een beperkt casco verzekering is dus goedkoper dan een volledig casco verzekering, maar biedt nog steeds een goede dekking.

  1. Kies voor een auto met een lage cataloguswaarde

De premie van je autoverzekering wordt mede bepaald door de cataloguswaarde van je auto. Als je een auto met een lage cataloguswaarde koopt, betaal je over het algemeen minder premie dan voor een auto met een hogere cataloguswaarde. Dit komt omdat de verzekeraar minder hoeft uit te keren bij schade aan een auto met een lage cataloguswaarde.

  1. Betaal je premie in één keer

Als je je premie in één keer betaalt, in plaats van maandelijks, kun je vaak korting krijgen op je premie. De verzekeraar loopt minder risico, omdat hij niet maandelijks hoeft te incasseren, en kan daarom korting geven op je premie.

  1. Zorg voor een goede beveiliging

Een goede beveiliging kan er ook voor zorgen dat je minder premie betaalt. Als je auto bijvoorbeeld is voorzien van een alarmsysteem of een startonderbreker, is de kans op diefstal kleiner en zal de verzekeraar je een lagere premie vragen.

  1. Schadevrije jaren

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager je premie zal zijn. Als je langere tijd geen schade hebt gehad, krijg je korting op je premie. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te rijden en schade te voorkomen.

  1. Kies voor een hoger eigen risico bij schade

Als je schade hebt aan je auto en je kiest ervoor om deze zelf te betalen in plaats van te claimen bij de verzekeraar, kun je je premie laag houden. Het is namelijk zo dat als je schade claimt bij de verzekeraar, je schadevrije jaren verliest en daardoor meer premie gaat betalen. Als je schade hebt die je zelf kunt betalen, is het dus voordeliger om dit te doen in plaats van te claimen bij de verzekeraar.

  1. Kijk naar de dekking die je nodig hebt

Als je een autoverzekering afsluit, is het belangrijk om te kijken naar de dekking die je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld alleen een oude auto hebt, hoef je niet per se een uitgebreide dekking te hebben. Het kan dan voordeliger zijn om alleen een WA-verzekering af te sluiten. Een WA-verzekering dekt alleen de schade die je met je auto aan anderen toebrengt, niet de schade aan je eigen auto.

  1. Overweeg een kilometerverzekering

Als je weinig kilometers rijdt, kan een kilometerverzekering voordelig zijn. Bij een kilometerverzekering betaal je namelijk alleen premie voor de kilometers die je daadwerkelijk rijdt. Hierdoor kun je flink besparen op je premie als je weinig rijdt.

Hoe voordeling auto verzekeren?
Schuiven naar boven