De mooiste stranden van Bonaire

Strand

Als je denkt aan Bonaire, denk je waarschijnlijk aan prachtige stranden met kristalhelder water en wit zand. En dat is precies wat je kunt verwachten van dit eiland in het Caribisch gebied. Hier zijn enkele van de mooiste stranden van Bonaire die je niet mag missen tijdens je bezoek.

  1. Sorobon Beach Sorobon Beach, ook wel bekend als Lac Bay, is een van de meest populaire stranden op Bonaire en trekt veel windsurfers en kitesurfers aan van over de hele wereld. Het is een lang, smal strand met ondiep water en een zandbodem, ideaal voor beginners. Het strand is omgeven door mangroven en biedt schaduwrijke plekken om te ontspannen. Er zijn ook verschillende restaurants en bars in de buurt.
  2. Pink Beach Het unieke van Pink Beach is de roze kleur van het zand, die wordt veroorzaakt door kleine stukjes roze koraal die vermengd zijn met het witte zand. Het water is hier helder en ondiep, perfect om te snorkelen en te zwemmen. Het strand is niet erg groot en er zijn geen voorzieningen in de buurt, dus neem alles mee wat je nodig hebt voor een dagje aan het strand.
  3. Bachelor’s Beach Bachelor’s Beach is een afgelegen strand in het zuiden van Bonaire, en is populair bij zowel nudisten als niet-nudisten. Het is een rustige en vredige plek, omgeven door een rotsachtig landschap en helder turquoise water. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt.
  4. Te Amo Beach Te Amo Beach is een klein, afgelegen strand in het noorden van Bonaire, dat alleen te bereiken is via een onverharde weg. Het is een rustige en vredige plek met kristalhelder water en een zacht zandstrand. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus neem alles mee wat je nodig hebt.
  5. Donkey Beach Donkey Beach is een afgelegen strand aan de oostkust van Bonaire en staat bekend om zijn ruige, natuurlijke schoonheid. Het is een populaire plek om te snorkelen vanwege het heldere water en het koraalrif dat hier te vinden is. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt.
  6. Klein Bonaire Hoewel Klein Bonaire geen officieel strand is, is het een onbewoond eiland vlak voor de kust van Bonaire met enkele van de mooiste stranden van het eiland. Het is alleen te bereiken per boot en is een populaire plek om te snorkelen en te duiken vanwege het heldere water en de overvloed aan zeeleven. Neem alles mee wat je nodig hebt voor een dagje op het strand, want er zijn geen faciliteiten op het eiland.
  7. Andrea I Beach Andrea I Beach is een rustig en afgelegen strand in het noorden van Bonaire, omgeven door een prachtig landschap en helder water. Het is een populaire plek om te zwemmen, snorkelen en te ontspannen. Het strand heeft geen faciliteiten, dus neem alles mee wat je nodig hebt voor een dagje strand.
  8. Eden Beach Eden Beach is een populair strand aan de westkust van Bonaire, vlakbij het centrum van Kralendijk. Het heeft een prachtig uitzicht op de Caribische Zee en is een ideale plek om te zwemmen, snorkelen of te ontspannen onder de palmbomen. Er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt, waardoor het een perfecte plek is om de dag door te brengen.
  9. Spice Beach Club Spice Beach Club is een strand in het noorden van Bonaire, vlakbij de luchthaven. Het is een populaire plek om te ontspannen onder de palmbomen, te zwemmen en te snorkelen. Het heeft een bar en restaurant dat lokale gerechten serveert en er zijn ook verschillende watersportactiviteiten beschikbaar.
  10. 1000 Steps Beach 1000 Steps Beach is een strand aan de westkust van Bonaire en is vernoemd naar de trappen die je moet beklimmen om het strand te bereiken. Het water is kristalhelder en er zijn veel zeeleven en koraalriffen te zien tijdens het snorkelen. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt voor een dagje aan het strand.

Kortom, Bonaire heeft zoveel prachtige stranden dat het moeilijk is om er maar een paar uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar afgelegen rustige plekken of levendige strandclubs, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland. Vergeet niet om zonnebrandcrème en water mee te nemen, want het kan erg warm worden op het strand.

De mooiste stranden van Bonaire
Schuiven naar boven